Objednajte sa ONLINE
Prišla jar a ju sprevádzajúce príjemné pocity z teplejšieho slnka, dlhšieho dňa a sviežej zelene okolo nás. Pre mnohých z nás to ale znamená výstrahu, že opäť to začne... alergia!

Alergia je reakcia organizmu na určité látky z vonkajšieho prostredia. Problém je v tom, že ide o reakciu neprimeranú, zbytočnú a spôsobujúcu komplikácie. Látky ktoré ju vyvolajú majú takýto účinok len na alergikov. S alergiou súvisí tiež pojem atopia, čo je sklon k alergii, čiže nie každý atopik musí mať hneď prejavy alergie. Má však predpoklad pre rozvoj alergie, ktorá sa rozbehne, v prípade ak sa pridá ďalší vonkajší faktor prostredia, iná choroba, alebo stres.

sezónnym alergiám môžeme priradiť alergie, ktoré sú spôsobené inhalačným alergénom, ktorý sa dostáva do ovzdušia a vyskytuje sa v okolí práve v danom období roka. Sú to pele rastlín, byliny aj dreviny. Tento typ alergie je najčastejšie sa vyskytujúci. Mnoho z nás ho pozná pod názvom senná nádcha.

Príznaky pozná dôverne u nás každý piaty človek a výskyt alergií sa stále zvyšuje, pričom vek postihnutých osôb sa znižuje. K príznakom patria kýchanie, upchatý nos, nádcha, slzenie či sčervenanie očí. Najviac alergií spôsobujú pele tráv – asi polovicu a ostatné sú rozdelené na pele ostatných bylín a drevín. Sezóna peľov je dosť široká. Pozvoľne začína začiatkom roka s peľmi drevín a s príchodom jari sa rozbieha naplno, kedy sa pridajú aj pele bylín a tráv. Táto sezóna trvá až do jesene.

Tradičná čínska medicína (TČM) je účinnou formou liečby alergií, vrátane tzv. sennej nádchy. Využíva na to akupunktúru a tiež bylinnú liečbu. V období prejavov alergie sa snaží tieto tlmiť a uľaviť človeku od akútnych problémov a v období útlmu alergických prejavov zase posilňovať telo a riešiť samotnú príčinu ochorenia. Liečba nejaký čas trvá, no má výrazne úspechy práve pri odstraňovaní tohto zdravotného problému.

Úvodom je vždy nutné absolvovať komplexnú diagnostiku podľa TČM s cieľom zistiť aká nerovnováha je v tele prítomná. Následne lekár postupne pracuje na odstránení konkrétnej nerovnováhy, ktorá je unikátna u každého pacienta.

Potrebujete sa poradiť či objednať?

Neváhajte kontaktovať našu recepciu e-mailom na
recepcia@medante.sk
(pre rýchlejšie vybavenie Vašej požiadavky uveďte do mailu telefonický kontakt)

alebo osobne na Galvaniho 19, 821 04 Bratislava

X

Kontaktný formulár

Odosielam požiadavku
Tipy na vyhľadávanie:
© Poliklinika MEDANTE 2024