Objednajte sa ONLINE
Čo pre vás znamená slovo detstvo? Mnohým sa vynorí predstava bezstarostného detstva spojená so slobodou, voľnosťou, radosťou... Mne osobne sa táto predstava spája s obdobím do 11 rokov, kedy som sa cítila naozaj ako dieťa, čistá duša, vďačná životu za všetko, čo mi dal. Potom v mojom živote nastala zmena. Presťahovali sme sa na opačný koniec mesta a ja som prišla o všetky moje kamarátky, ktoré som predtým mala. Zároveň týmto pre mňa skončilo bezstarostné detstvo. Bola som síce rada, že mám novú krajšiu izbičku, ale mala som ďalej do školy a v škole nových spolužiakov. Všetko bolo ťažšie. Môj život bol zrazu smutnejší, cítila som sa sama. To bol koniec môjho bezstarostného detstva a začiatok sveta dospelých.

Prečo o tom píšem? Pretože práve tá nevinná detská duša je veľmi zraniteľná a citlivá. Pre dospelého človeka často nevýznamné udalosti alebo zmeny, môžu pre dieťa znamenať oveľa viac, väčší smútok, väčší stres alebo dokonca traumu. V prípade vážnejších problémov v rodine alebo škole môžu tieto negatívne spomienky a udalosti vplývať na jeho ďalší život. Tieto zážitky si síce dospelý človek nepamätá, ale zostanú v ňom a ovplyvňujú jeho myslenie, konanie a cítenie.

Ako ovplyvnila moja spomienka mňa? Keď sme sa s manželom rozhodovali vymeniť menší byt za väčší hľadali sme v rôznych lokalitách. Nakoniec rozhodlo moje srdce a kvôli deťom sme si našli nový byt tam, kde naše deti vyrastali. Doteraz som spokojná s týmto rozhodnutím. Skúsenosť z detstva ovplyvnila moje rozhodnutie aj po 30 rokoch.

Tento môj príbeh patrí medzi tie šťastnejšie. V našej terapeutickej praxi sa stretávame s príbehmi oveľa ťažšími. Šikana medzi deťmi, rozvody rodičov, strata blízkeho človeka, choroby, takéto spomienky zostávajú v podvedomí človeka veľmi dlho. Spôsobujú rôzne sociálne a psychické problémy, veľmi časté sú depresie, nespavosť, až po fyzické ochorenia.

Terapia Cesta patrí medzi jednu z mála metód, ktorá rieši minulosť naozaj do hĺbky. Trojhodinové sedenie umožní klientovi dostať zo seba veľa nevyriešených a nespracovaných vecí z minulosti. Uvoľní sa a ozdraví celé telo a duša. Problém z minulosti prestane existovať, otvorí sa vám cesta pre šťastnejší život.

Potrebujete sa poradiť či objednať?

Neváhajte kontaktovať našu recepciu e-mailom na
recepcia@medante.sk
(pre rýchlejšie vybavenie Vašej požiadavky uveďte do mailu telefonický kontakt)

alebo osobne na Galvaniho 19, 821 04 Bratislava

X

Kontaktný formulár

Odosielam požiadavku
Tipy na vyhľadávanie:
© Poliklinika MEDANTE 2024