Objednajte sa ONLINE
Magnetoterapia je fyzikálny druh terapie, ktorá sa samostatne alebo v kombinácii s inými terapeutickými technikami (najčastejšie laserovou terapiou) využíva v ortopédii, fyzioterapii a je vyhľadávaná mnohými profesionálnymi športovcami.

Terapiu magnetickými poľami vyhľadávajú prevažne pacienti s problémami svalov, kostí a kĺbov. Magnetické sily uvoľňujú napätie svalov, tlmia bolesť a zároveň prispievajú k obnove kožného, svalového a kostného tkaniva.

Terapia je neinvazívna, prevádza sa ľahko a v tichosti, pričom sa pacient zvyčajne nemusí ani vyzliecť. Pozitívne výsledky sa môžu objaviť už po prvej aplikácii príp. po niekoľkých sedeniach. Dôležitú úlohu pritom zohráva závažnosť, rozsah a druh ochorenia a konkrétna reakcia pacienta. Liečba sa spravidla podstupuje 8 až 15 krát počas dvoch až troch týždňov. Dĺžka jedného sedenia býva spravidla 20 až 30 minút, niekoľkohodinová terapia sa odporúča hlavne pri pomalej regenerácii kostí po zlomeninách.

Magnetoterapia je určená takmer pre každého, aj pre pacientov s kovovou protézou alebo s implantátom z osteosyntetického materiálu. Neodporúča sa ľudom s nádorovými ochoreniami a tehotným ženám, hoci neexistujú žiadne experimentálne overené dôkazy. Nie sú preukázané žiadne dlhodobé negatívne vedľajšie účinky v procese liečby ani po jej ukončení.
Celý proces terapie začína výberom magnetického poľa, tvaru vlny a spôsobu aplikácie. Magnetické polia sa na ľudské telo aplikujú dvoma spôsobmi. Prvou možnosťou je kontaktná alebo cielená terapia. S pomocou ohybných aplikátorov, vibrácií alebo malých elektromagnetov určených na presne lokalizované ochorenia sa používa na bližšie nešpecifikované bolesti. Magnetické polia tlmia a odstraňujú bolesť, ktorá je príčinou rozrušení a tráum, vďaka čomu umožňujú rýchlu rehabilitáciu.

Druhou možnosťou je všeobecná alebo komplexná terapia, ktorá sa používa na ošetrenie väčších plôch. Vykonáva sa prostredníctvom prenosných alebo posuvných elektromagnetov umiestnených na lehátku, ktoré majú blahodarný účinok na celý organizmus. Je možné použiť oba spôsoby aplikácie, čím sa znásobujú pozitívne účinky terapie.

Potrebujete sa poradiť či objednať?

Neváhajte kontaktovať našu recepciu e-mailom na
recepcia@medante.sk
(pre rýchlejšie vybavenie Vašej požiadavky uveďte do mailu telefonický kontakt)

alebo osobne na Galvaniho 19, 821 04 Bratislava

X

Kontaktný formulár

Odosielam požiadavku
Tipy na vyhľadávanie:
© Poliklinika MEDANTE 2024