Objednajte sa ONLINE
Terapia, ktorá zvyšuje príjem kyslíka až na úroveň 90 – 95% vdychovaného vzduchu sa nazýva oxygenoterapia. Táto metóda založená na inhalovaní zvýšenej koncentrácie kyslíka výrazne okysličuje krv, ktorá dodáva potrebné živiny do celého organizmu. Tým sa zvyšuje fyzická a psychická kondícia, posilňuje sa imunitný systém a spomaľujú sa procesy starnutia.

Oxygenoterapia sa v medicíne využíva už viac ako sto rokov. Blahodarne pôsobí nielen na choré orgány, ale na celý organizmus. Ide o komplexnú liečbu, ktorá je absolútne bezpečná a univerzálne použiteľná. Zvýšením koncentrácie O2 vo vdychovanom vzduchu dochádza k zvýšeniu koncentrácie kyslíka v krvnej plazme. To vedie k zvýšenému prietoku krvi kapilárnym riečiskom a k efektívnejšej distribúcii kyslíka k tkanivám. Nedostatočné prekrvenie organizmu býva často príčinou zníženia výkonu, spomalených reakcií, migrény, predčasného starnutia a k zhoršenie kvality zraku a sluchu. Zvýšením dávky kyslíka sa mnohé z týchto problémov minimalizujú alebo úplne odstránia.

Oxygenoterapiu sa odporúča absolvovať viackrát, aby sa pozitívne účinky naplno prejavili. Minimálny počet sedení je 5 až 10, pričom jedno sedenie trvá približne 30 minút. Pacienti počas terapie zažívajú pocity celkového uspokojenia. Zlepšuje sa im dych a ustupuje únava.

Zlepšením fyzických i psychických funkcií sa zvyšuje kvalita života. Prekrvenie svalov, tkanív, orgánov a mozgu prispieva k posilneniu imunitného systému, výrazne zvýšenej výkonnosti a odstránení nadmernej únavy. Účinok príjmu zvýšenej koncentrácie kyslíka sa prejavuje aj navonok spomalením procesu starnutia, zmiernením celulitídy a vrások. Mnohé vedecké štúdie dokazujú, že oxygenoterapia zásadným spôsobom predlžuje život a znižuje nepriaznivé dôsledky nevhodného životného štýlu.

Potrebujete sa poradiť či objednať?

Neváhajte kontaktovať našu recepciu e-mailom na
recepcia@medante.sk
(pre rýchlejšie vybavenie Vašej požiadavky uveďte do mailu telefonický kontakt)

alebo osobne na Galvaniho 19, 821 04 Bratislava

X

Kontaktný formulár

Odosielam požiadavku
Tipy na vyhľadávanie:
© Poliklinika MEDANTE 2024