Objednajte sa ONLINE
Ako každý rok, aj teraz by sme sa mali poriadne vyzbrojiť, pretože chrípka číha za každým rohom. Ako nato?

Ešte predtým, ako sa vyberiete do lekárne po bojový arzenál a vykúpite polovicu zelovocu, prečítajte si, ako úspešne predchádzať chrípke s pomocou tradičnej čínskej medicíny.

1. Oblečte sa ako cibuľa

Čínska medicína rozlišuje pôvod a liečbu chrípky v teplých a v chladných mesiacoch. V lete sa do nás vírusy a baktérie dostávajú nosom, v zime cez kožu. Preto je dôležité sa v zime poriadne zababušiť do teplého oblečenia a tak posilňovať vnútorné teplo. Viac tenkých vrstiev sa osvedčuje viac ako jedna hrubá.

2. Zázračná voda zo zázvoru

Podľa čínskej medicínyvarený zázvor lepšie zdravotné účinky ako ten surový, aj keď je pravda, že varením sa niektoré vitamíny zničia. Napite sa zázvorovej vody zo siedmych plátkov. Nebuďte fajnovky a neochucujte citrónom a medom!

3. Zabudnite na citrón

Aj vy strúhate kyslé výrazy len preto, aby ste sa rýchlejšie zbavili chrípky? Robíte to zbytočne. Kyslosť citrónu funguje tak, že energiu, ktorú chceme dostať na povrch, vťahujeme dovnútra. Aj preto po odstránení hlavných príznakov napríklad kašleme. Nebojte sa, nelezie na vás niečo iné, je to tá istá choroba, ktorú ste bohužiaľ ešte neprekonali.

4. Teplé raňajky sú základ

Opäť sme pri udržiavaní vnútorného tepla. Vitamínový doping si nechajte na neskôr a najedzte sa rôznych teplých kaší a vývarov, čo vám hrdlo ráči. Behom dňa si dožičte ľahko korenisté jedlá.

5. Škoricové vetvičky

Škorica zahrieva a to z nej robí ideálneho obrancu voči nájazdom chrípkových vírusov. Skutočné, imunitu podporujúce a stimulačné účinky však majú iba vetvičky.

6. Čerstvé ovocie a zelenina nemajú v zime zelenú

Čerstvé ovocie a zelenina organizmus ochladzujú a my chceme dosiahnuť pravý opak. Tiež spôsobujú, že sa cievy dostatočne neprekrvujú, čo zhoršuje priechod potrebných látok, ktoré podporujú imunitu. Ovocie a zeleninu netreba ignorovať, ale do prvých radov vo vojne proti chrípke ich radšej nestavajte.

7. Potenie je fajn

Keď sa telo potí, znamená to, že sa uzdravuje. Hoci mokré fľaky pod pazuchami nie sú práve in, ak potláčame aktívny život, koledujeme si o nepríjemnosti. Raz za čas sa treba poriadne vypotiť, telo tak vytlačí energiu zanesenú škodlivinami. Baktérie a vírusy treba jednoducho vyplaviť von.

8. Ruky a nohy do tepla

V zime sa baktérie dostávajú do tela cez pokožku, nezabúdajte preto ochraňovať aj ruky a nohy. Ak sa vyberiete na prechádzku bez rukavíc a v tenkých ponožkách, koledujete si o poriadnu chrípkovú katastrofu.

9. Pohoda, klídek, tabáček

Podľa tradičnej čínskej medicíny by sme si počas chrípkového obdobia mali dávať pozor na emočné napätie. To prehrieva náš systém a keď do neho náhle vtrhne chlad, chrípka už otvára šampanské. Ako sa vraví, neriešte veci s horúcou hlavou, odvďačí sa vám nielen organizmus.

10. V práci povoľte

Príroda sa v zime ukladá na zimný spánok a aj my by sme sa mali trochu uvoľniť a vypustiť paru. Šetrite sa a doprajte si oddych.

Čo robiť, ak už chrípka vypukla?

Chrípka vás už napadla a vy neviete čo s ňou? Nezúfajte. Ak hľadáte silného spojenca, ktorý vám pomôže vyhrať nad chrípkou, ste na tom správnom mieste. Klinika MEDANTE sa špecializuje aj na tradičnú čínsku medicínu, ktorá s chrípkou ľahko, rýchlo a účinne zatočí. Nechajte si poradiť od našich odborníkov a vyskúšajte jej účinnosť.

Potrebujete sa poradiť či objednať?

Neváhajte kontaktovať našu recepciu e-mailom na
recepcia@medante.sk
(pre rýchlejšie vybavenie Vašej požiadavky uveďte do mailu telefonický kontakt)

alebo osobne na Galvaniho 19, 821 04 Bratislava

X

Kontaktný formulár

Odosielam požiadavku
Tipy na vyhľadávanie:
© Poliklinika MEDANTE 2024