Objednajte sa ONLINE
V ordinácii tradičnej čínskej medicíny častokrát končia aj klienti, ktorí sa sťažujú na kŕčovité bolesti bedrových kĺbov, no zobrazovacie metódy západnej medicíny nepreukazujú výrazné patologické zmeny. V žiadnom prípade to neznamená, že sú hypochondrami, ktorí obťažujú svoje okolie, lekárov i zdravotnícky personál.

Podobný bol i prípad pani K.J., ktorá sa sťažovala na neústupčivú bolesť, no z ambulancie ortopéda odišla bez diagnózy. Na vstupnom vyšetrení podľa tradičnej čínskej medicíny (TČM) sa však zistili patologické zmeny, nerovnováha medzi jin a jangom, chladom, teplom a vlhkosťou v dolnom ohnisku. Pod tajuplným názvom dolné ohnisko sa v TČM skrýva oblasť malej panvy, hrubého a sčasti tenkého čreva a tiež bedrových kĺbov. Počas rozhovoru sa ďalej odkryli citlivé témy náhleho úmrtia pacientkinho otca a tiež aj vzťah s mužom, ktorý je síce naplnený, no bez detí a na diaľku. Okolie dolného ohniska bolo na pohmat chladnejšie než ostatné časti tela a tiež nález na jazyku i na pulze svedčil o han, tzv. patologickom chlade a tan, tzv. patologickou vlhkosťou. Počas nasledujúcej pravidelnej terapie sa bedrové kĺby ošetrovali tuinou (čínske liečebné masáže), akupunktúrou a moxou. Poslednou technikou sa ošetrované oblasti doslova prehrievajú a prekrvujú. Po dvoch mesiacoch liečby vrátane doplnkov z bylín a úpravy stravy, kedy sa z jedálnička vylúčili ochladzujúce potraviny, sa stav pacientky výrazne zlepšil a kŕčovité bolesti ustúpili.

V prípade ťažkostí je teda dôležité dať na svoje pocity, veriť svojim bolestiam, vnímať svoje telo. Možno to, čo sa v ňom deje, nevedia súčasné medicínske prístroje zaznamenať, no v rámci iného medicínskeho systému sa môžete dopátrať ku koreňom svojho ochorenia a nájsť spojitosti.

Potrebujete sa poradiť či objednať?

Neváhajte kontaktovať našu recepciu e-mailom na
recepcia@medante.sk
(pre rýchlejšie vybavenie Vašej požiadavky uveďte do mailu telefonický kontakt)

alebo osobne na Galvaniho 19, 821 04 Bratislava

X

Kontaktný formulár

Odosielam požiadavku
Tipy na vyhľadávanie:
© Poliklinika MEDANTE 2024