Objednajte sa ONLINE
Krásne vlasy, ktoré boli vašou radosťou celé tehotenstvo, začali vypadávať vo veľkom množstve? Netreba plakať. Je to normálne. Stáva sa to preto, že počas tehotenstva sa v organizme zvyšuje hladina hormónu – progesterónu. Hneď keď sa dieťatko narodí, hladina progesterónu klesá. Všetky vlasy, ktoré mali vypadnúť počas 9 mesiacov, začínajú vypadávať naraz vo veľkom množstve. Netreba z toho mať stres, ani sa dávať strihať nakrátko – tým sa množstvo vlasov nezvýši. Je potrebné dodať výživu vlasom ale aj celému organizmu – veď všetky vaše sily ste dávali 9 mesiacov na rast nového života.

Spomeňte si na bylinky

Podporia a zrýchlia rast, zlepšia štruktúru, pridajú lesk a silu vašim vlasom. Je možné ich používať v rôznych kombináciách.

Základné rastliny/korene - puškvoreca, pýra, lopúcha, listy – brezy, žihľavy (jarnej), podbeľa, vňať- stavikrva, pľúcnika, paliny abrotánovej (božie drievko) , kvety rumančeku, nechtíku, šištice chmeľu.

Rastliny sa používajú vo forme vodnej infúzie, ktorou je potrebné natierať pokožku hlavy a túto následne neoplachovať. Tak isto sa dajú používať vo forme olejového extraktu – ten je potrebné po niekoľkých minútach zmyť.

Všetky vlasové kúry sa prvý mesiac robia 2x krát do týždňa, potom 1x krát do týždňa opakovane. Potrebné je iba meniť zloženie bylinnej zmesi.

Príklad vlasovej kúry

5 polievkových lyžíc zmesi zaliať 0,5 l vriacej vody do termosky na noc (6-8 hodín), dať vychladnúť. Roztok vylejte do ľadových formičiek a dajte do mrazničky. Takto ho môžete použiť kedykoľvek budete potrebovať. Keď budete mat čas – stačí niekoľko formičiek/kociek, rozmraziť a vatovým tampónom vmasírovať do pokožky hlavy. Vlasy nie je potrebné umývať.

Olejový extrakt – do 500 ml rastlinného oleja pridajte 100g bylinnej zmesi. Dajte do vodného kúpeľa na 1,5-2 hodiny. Aby sa éterické oleje neodparovali, je potrebné olej s bylinami uzavrieť. O 24 hodín zmes prefiltrujte. Môžete uskladniť v chladničke na celý rok. Zmes vtierajte do vlasovej pokožky a nechajte na 2 hodiny, maximálne na noc pôsobiť. Takýto olej je nenahraditeľný pre farebné, oslabené a vypadnuté vlasy. Plešatým mužom pomôže tiež.

V Medante ponúkame bylinnú zmes – KRÁSNE VLASY - namiešanú presne na tieto účely.

Potrebujete sa poradiť či objednať?

Neváhajte kontaktovať našu recepciu e-mailom na
recepcia@medante.sk
(pre rýchlejšie vybavenie Vašej požiadavky uveďte do mailu telefonický kontakt)

alebo osobne na Galvaniho 19, 821 04 Bratislava

X

Kontaktný formulár

Odosielam požiadavku
Tipy na vyhľadávanie:
© Poliklinika MEDANTE 2024