Objednajte sa ONLINE
V období jesene sa organizmus človeka pomaly pripravuje na zimu. Je to čas stíšenia sa a introspekcie, aby človek našiel vnútornú harmóniu. Pestovanie vnútornej rovnováhy napomáha šetreniu síl a adaptácii sa na prichádzajúce zimné obdobie. Táto harmónia tela a duše prispieva udržiavať náš imunitný systém silný. Ukotviť si ju v sebe môžeme pomalým hlbokým dýchaním, ľahkým cvičením a meditáciou.

Plynulé dýchanie pôsobí upokojujúco, tlmí bolesť a keďže sa babie leto spája s prvkom zeme a ten so žalúdkom, slezinou a pankreasom, možno ho využiť tiež na zlepšenie trávenia. Pravidelné hlboké dýchanie totiž zlepšuje peristaltiku čriev a podporuje tak správne fungovanie tráviaceho systému. Ak máme nedostatok tohto prvku, obklopiť by sme sa mali teplými farbami- žltou alebo oranžovou, ktoré môžeme zakomponovať napríklad do svojho šatníka a využívať tak tieto farby pri cvičení.

V procese dýchania na seba hemoglobín viaže molekuly kyslíka a rozvádza ich po celom tele, vďaka čomu sa kyslík dostáva do všetkých častí organizmu. Pravidelným hlbokým dýchaním tak napomáhame odstrániť toxíny von z tela a znižovať tým nadbytočnú záťaž obličiek a  pravdepodobnosť vzniku kožných ochorení. Aby sme dokázali správne okysličiť naše telo je potrebný správny stereotyp dýchania, na ktorom sa podieľa rozsiahla skupina svalov. Pri cvičení preto pracujeme nielen s hrudnou aparatúrou ale s celým stabilizačným systémom človeka, uvoľňujeme blokády v jednotlivých segmentoch chrbtice prostredníctvom mobilizačných techník a odstraňujeme tak problémy aj na vegetatívnej úrovni. Blokáda hrudnej chrbtice sa môže v organizme prejavovať aj iným spôsobom ako len bolesťou chrbta. Prejavy sú rôzne – búšenie srdca, sťažené dýchanie, problémy s trávením a podobne. Výberom správnych cvikov napomáhame nielen odstrániť bolesť ale riešiť aj zdanlivo nesúvisiace ťažkosti. Aby sme stavce nedostávali do nevýhodných polôh, je dôležité pred samotným posilňovaním, najskôr uvoľniť skrátené svaly.

Tendenciu ku skráteniu majú aj fascie. Tieto štruktúry naliehajú priamo na svaly a pre správnu funkciu pohybového aparátu je ich pružnosť zásadná. Fasciálna sieť pokrýva všetky časti ľudského tela. S obnovou mobility fascií pracuje nielen Fyzioterapia prostredníctvom manuálnych techník či za pomoci rolleru (masážny valec) ale aj Tradičná čínska medicína. Energia prúdi predovšetkým fasciami. V rámci čínskeho ozdravného cvičenia qigong, uvoľňujeme šľachosvalové dráhy a napomáhame tak voľnejšiemu prúdeniu životnej energie qi.

Pravidelné cvičenie, akupunktúra / akupresúra a techniky zamerané na uvoľnenie mäkkých tkanív podporujú odstraňovanie starého a tvorbu nového kolagénu, ktorý udržiava všetky tkanivá zdravé a pružné.

Za tím Medante

Potrebujete sa poradiť či objednať?

Neváhajte kontaktovať našu recepciu e-mailom na
recepcia@medante.sk
(pre rýchlejšie vybavenie Vašej požiadavky uveďte do mailu telefonický kontakt)

alebo osobne na Galvaniho 19, 821 04 Bratislava

X

Kontaktný formulár

Odosielam požiadavku
Tipy na vyhľadávanie:
© Poliklinika MEDANTE 2024