Objednajte sa ONLINE
Jednou z najpoužívanejších foriem bylinnej liečby tradičnej čínskej medicíny je odvar. U nás túto formu takmer vôbec nepoznáme. Ide o veľmi unikátny výluh z väčšieho množstva zvyčajne sušených bylín a iných liečiv. Považuje sa za najúčinnejšiu formu liečby, pretože aktívne látky obsiahnuté v bylinách sa v tejto forme najlepšie vstrebávajú. Majú niekoľkonásobne väčšiu účinnosť ako napr. forma tabliet. Odvar sa vždy pripravuje podľa presne stanoveného receptu, ktorý predpisuje iba terapeut tradičnej čínskej medicíny na základe diagnostiky. Pri zostavovaní receptu sa vyberá približne z 300 druhov bylín a každý pacient má svoju vlastnú individuálnu zmes, ktorá sa počas liečby a v závislosti od príznakov modifikuje.

Prečo predpisujeme našim pacientom recepty presne navážených bylín? Je možné, že dvaja ľudia s rovnakou bolesťou hlavy dostanú úplné odlišnú zmes? Áno, pretože každá choroba má svoju unikátnu príčinu a tak ako sa líšime jeden od druhého, tak sa líšia aj predpisované bylinné zmesi. Tie sú postavené na presnej gramáži jednotlivých yao (liečiviek), kedy každý gram môže rozhodnúť o jej účinnosti. Počet bylín v zmesi sa takisto líši – od cca 3 do 20. Zloženie receptov vychádza z poznania tisícročiami overených poznatkov fytoterapeutickej lekárskej vedy v Číne.

Pacienti si odvary občas mýlia s čajmi, ale pri konzumácii si rýchlo uvedomíme, že je to veľký rozdiel. Dávka na približne dva týždne liečby sa môže pripravovať aj z vyše 1kg bylín. Napriek vysokej gramáži ide o sušené, či inak upravené byliny, ktoré sa považujú v tejto forme za najprirodzenejšiu úpravu pre naše telo. Samotné byliny nemajú totiž až tak ďaleko k našej prirodzenej strave.

V praxi odvar vyzerá ako cca 2 dcl hermeticky uzavreté vrecúško, v ktorom je koncentrovaná tekutina rôznej farby a zvyčajne horkej chuti. Konzumácia je jednoduchá, odvar si len prihrejeme vo vodnom kúpeli a vypijeme 15 min pred alebo hodinu po jedle.

Výhodou odvarov je veľmi dobrá tolerancia, vysoká vstrebateľnosť a účinnosť. Zmes vďaka tomu, že je zostavená len pre Vás, je presne zacielená na Váš zdravotný problém a zohľadňuje Vašu celkovú konštitúciu, vek či kombináciu so západnou liečbou. Vďaka tomu je to v Číne už tisícročia tradičná liečba a v súčasnosti sa stále predpisuje aj ako štandardná forma liečby v nemocniciach, kde je preplácaná zdravotnou poisťovňou.

Odvary Vám Medante ponúka ako liečbu po absolvovaní diagnostiky čínskej medicíny. Využitie je veľmi široké – od imunologických, alergických, kožných, gynekologických, tráviacich, atopických – či všeobecne akútnych a chronických zdravotných problémov až po diagnózy duševného charakteru.

Ak by ste aj vy radi mali svoj vlastný, na mieru namiešaný odvar, prihláste sa na diagnostiku k našim terapeutom tradičnej čínskej medicíny

Potrebujete sa poradiť či objednať?

Neváhajte kontaktovať našu recepciu e-mailom na
recepcia@medante.sk
(pre rýchlejšie vybavenie Vašej požiadavky uveďte do mailu telefonický kontakt)

alebo osobne na Galvaniho 19, 821 04 Bratislava

X

Kontaktný formulár

Odosielam požiadavku
Tipy na vyhľadávanie:
© Poliklinika MEDANTE 2024