Objednajte sa ONLINE
Ako každá budúca mamička, aj vy, chcete pre vaše dieťa to najlepšie. Viete, že vaším životným štýlom počas tehotenstva (ale aj pred ním) ovplyvňujete život nielen vášho očakávaného bábätka, ale, dokonca, aj vašich vnúčat? Ako sa stravovať tak, aby ste vášmu dieťaťu poskytli to najlepšie a pomohli mu predísť rôznym závažným poruchám vývinu i zdravia, a poskytli mu ten najlepší štart do života? V Medante vám poradíme.

Za všetko môžu gény?

O tom, aké bude vaše dieťa rozhodujú z polovice vaše gény a z druhej polovice gény jeho otca. To je jasné. Avšak to, či sa aj všetky gény prejavia závisí od množstva faktorov. Pri niektorých si želáme, aby sa prejavili: „nech má oči po mne“ a pri niektorých si želáme opak: „snáď nebude mať astmu, ako ja.“ Dokážeme vplývať na to, ktoré gény sa „zapnú“ a ktoré, naopak, „vypnú“?

Za všetko môže epigenetika...

O tom ako, kedy a ktoré gény sa prejavia, rozhoduje epigenetika. Epigentika je súbor všetkých faktorov = toho ako žijeme, ktoré vplývajú na zapnutie/vypnutie našich génov a génov bábätka rastúceho v brušku. To, ako žijete, čiže všetko od kvality vašej výživy, spánku, pohybu, stresu až po prostredie, v ktorom žijete, ovplyvňuje nielen váš život, ale aj život vášho ešte nenarodeného bábätka a, dokonca, to má vplyv aj na vaše vnúčatá.

Ako pomôcť zapnúť „dobré“ gény?

Pomocou vášho zdravého životného štýlu! Tehotenstvo je jediný čas vo vašom živote, kedy vašou životosprávou bezprostredne rozhodujete o zdraví iného človeka. Ak bude vaša strava optimálna, ak budete mať dostatok pohybu a spánku, nebudete fajčiť ani piť alkohol a budete v psychickej pohode, zabezpečíte vášmu bábätku ten najlepší štart do života. Zdravá a vyvážená strava počas tehotenstva je, bezpochyby, jedným z najväčších darov, ktorý môžete svojmu dieťaťu dať. Nezáleží na tom, koľko týždňov ostáva do vášho veľkého dňa, nikdy nie je neskoro začať.

Ja to sama nezvládnem!

Vieme, že nie je jednoduché dohliadnuť na optimálny príjem všetkých dôležitých živín a na nastavenie správneho životného štýlu sama. Chcete mať istotu, že je vaša strava a váš životný štýl optimálny? Príďte do Medante, kde vám nastavíme perzonalizovaný jedálniček na mieru, vysvetlíme súvislosti a príčiny, ktoré vás zaujímajú, poradíme aké výživové doplnky sú pre vás v tomto období vhodné, pričom zohľadníme váš denný režim (stravovanie doma, stravovanie v práci a pod.), vaše preferencie v stravovaní (obľúbené jedlá) a prípadné ďalšie zdravotné ťažkosti. Okrem toho pre vás navrhneme správne cvičenie a relaxáciu pod dohľadom fyzioterapeutky a pomôžeme vám aj zbaviť sa nadmerného stresu.

Objednajte sa u nás v MEDANTE teraz a zabezpečte vašou optimálnou výživou všetko potrebné pre zdravý vývin vášho bábätka:

Potrebujete sa poradiť či objednať?

Neváhajte kontaktovať našu recepciu e-mailom na
recepcia@medante.sk
(pre rýchlejšie vybavenie Vašej požiadavky uveďte do mailu telefonický kontakt)

alebo osobne na Galvaniho 19, 821 04 Bratislava

X

Kontaktný formulár

Odosielam požiadavku
Tipy na vyhľadávanie:
© Poliklinika MEDANTE 2024