Objednajte sa ONLINE
Neodpustenie je v lekárskych knihách klasifikované ako choroba. Podľa Dr. Stevena Standiforda, vedúceho chirurgie v Centrách liečby rakoviny v Amerike (the Cancer Treatment Centers of America), odmietanie odpustiť spôsobuje a udržuje u ľudí rozličné choroby. Terapia odpustenia sa v súčasnej dobe používa aj na liečbu takého ochorenia, akým je rakovina.

,,Je dôležité liečiť aj citové zranenia a poruchy, pretože môžu brzdiť reakcie na liečbu, a dokonca aj ochotu venovať sa liečeniu,"
vysvetľuje Standiford. Podľa výskumu Dr. Michaela Barryho, pastora a autora knihy The Forgiveness Project (Projekt odpustenia), až 61 % zo všetkých pacientov s nádorovým ochorením má problémy s odpustením a z nich viac ako polovica je v kritickom stave. Tvrdí, že udržovanie týchto negatívnych emócií, hnevu a nenávisti vytvára stav chronickej úzkosti. Chronická úzkosť veľmi predvídateľne produkuje nadbytok adrenalínu a kortizolu, ktoré znižujú tvorbu buniek bojujúcich proti rakovine. Podľa Barryho je prvým krokom v odpustení uvedomiť si, ako veľmi nám samým už odpustil Boh.

,,Keď človek odpustí zo srdca, je schopný nájsť vnútorný pokoj. Naši pacienti často tvrdia, že po skutočnom odpustení cítia pocit ľahkosti. Väčšina ľudí si neuvedomuje, akú záťaž predstavujú hnev a nenávisť, kým ich nenechajú odísť,“
hovorí Barry. Odpustenie by si ľudia nemali zamieňať s tým, že to, čo daná osoba urobila, sa dá prehliadnuť alebo tolerovať. Práve to mnohých pacientov pri odpustení brzdí.

Zdroj: cbn.com

Potrebujete sa poradiť či objednať?

Neváhajte kontaktovať našu recepciu e-mailom na
recepcia@medante.sk
(pre rýchlejšie vybavenie Vašej požiadavky uveďte do mailu telefonický kontakt)

alebo osobne na Galvaniho 19, 821 04 Bratislava

X

Kontaktný formulár

Odosielam požiadavku
Tipy na vyhľadávanie:
© Poliklinika MEDANTE 2024